Sunday, October 11, 2009

Jeg har set fremtiden for Danske Øl-Entusiaster...

Jeg har lige sendt følgende til redaktøren af bladet Ølentusiasten - en fantastisk mand ved navn Ole Madsen, der laver det FEDESTE medlemsblad jeg nogensinde har set...

========================================================
Hej Ole,

Vi havde årsmøde i Ballerup ØE i onsdags, hvor vi bl.a. havde besøg af Allan Poulsen, der nu kan se tilbage og evaluere på et pioner-liv med mikro-øl. Meget spændende.

Vi havde besøg fra det næste lag i organisationen, og han kunne fortælle det samme som vores fantastiske formand Steen Spuur:

Vi mister medlemmer i DØE.

Steen Spuur foreslog, at foreningen har "sejret ad Helvede til" (et citat fra en gammel LO-boss).

Vores gæst kunne fortælle, at bestyrelsen har hyret ekstern hjælp, som får bestyrelsen til at tænke i nye rekrutterings- og fastholdelsesbaner ved et række workshops, og alt det dér sædvanlige man gør i sådan en situation.

Jeg tror DØE idag svarer til 4F (Foreningen til Fremme af Farve-Fjernsyn). Det er ikke en forening man umiddelbart kan se meningen med at være medlem af, vel?

Formålet med DØE var at sikre danskerne et bredt udvalg af gode øl og styrke informationen om dette. Det tog under 10 år, så var alle danskere med på det og Carlsberg måtte igang med diverse tiltag (alternative enzym-bryg, eget mini-bryggeri, fantom-bryggeri (Kongens Bryghus), import af udenlandske kvalitetsøl, osv.).

Kort sagt: Det er gjort. Foreningen har nået sit mål.

Eneste super-værdifulde ting ved foreningen er bladet, som må være det bedste foreningsblad jeg nogensinde har set i noget land (fed måde at få sit indlæg bragt i bladet, ikke? :-) ).

Nå, men i mit andet liv er jeg direktør i en IT-biks som lige har overtaget noget uddannelsesmonopolhalløj fra en stor IT-leverandør. Det er jo dejligt, men vore klasseværelser er ikke specielt fyldt op af kursister. Alle siger, at fremtiden er VLC (Virtual Live Classroom) klasser, hvor folk sidder ved hver sin computer på et tidspunkt der passer dem og modtager undervisning.

Efter at have smagt en masse dejlige Bröckhouse-øl, kommenteret lystigt og fantastisk af Allan Poulsen, indså jeg derfor, at DØEs fremtid ligger i at gøre det nemt for medlemmerne at drikke øl sammen virtuelt og udbringe virtuelle skål til hinanden.

Vi skal da have et lukket chatrum, hvor kun medlemmer har adgang og hvor man kan se, om andre ølentusiaster lige nu sidder og drikker gode øl. Så kan man sidde der og føle sig som en del af et meget større fællesskab i "real-time" og have det sjovt og interessant selvom man blot nyder en god øl med sig selv derhjemme.

Vi har brugt princippet meget primitivt i min IT-biks i mange år: Når en eller flere af gutterne sidder derhjemme om aftenen og arbejder over for at redde en eller anden kundes IT-installation, så plejer vi (via SMS eller mail eller Messenger) at åbne en øl i "begge ender" og sige skål til hinanden. Det fungerer fint, og er temmelig hyggeligt. Vi gør det også, hvis nogle af os f.eks. sidder i udlandet og andre sidder og arbejder derhjemme om aftenen. Det holder sammen på biksen og giver alle en fornemmelse af at vi trods afstande og individuelle opgaver hos kunderne har et fællesskab.

Vi ville nok være den første forening af sin art i Verden, der gjorde det, men det skal vel ikke forhindre os i at prøve?

Det kunne måske også appellere til den yngre generation, som på denne måde kunne få information, viden og tips om, at den øl de sidder og nyder lige nu har den og den historie, kan sammenlignes med den og den øl og kan købes billigt hos Købmand X.

Det var mit forslag til foreningen. "Tradition og Fornyelse", som Karolinekogebog nr. 4 hed :-) .

mvh.

Mogens Nørgaard
======================================================================

0 Comments:

Post a Comment

<< Home