Saturday, December 04, 2010

DirJulKal: 6. december

Hrmf. Dette indlæg blev egentlig skrevet til oplæsning den 4. december, og jeg sad skam også og var klar kl 0645, da jeg laaangsomt kom til at tænke på, at de nok ikke kørte Skovmand & Bue i weekenderne...

Nå, men efter lidt omskrivning er den nu blevet til den 6. december (og så er der en efterskrift fra den uforlignelige OC, pensioneret oberstløjtnant af Guds Nåde:

=============================================================

6. december:
Direktør Mogensen var vendt hjem til Aalborg fra Birmingham, og var blevet næsten lykkelig og kampduelig igen den aften, da han endelig sad i sin hyggelige stue igen med en god øl, som blev serveret af Fru Direktør Mogensen, og lyttede til den gode musik fra Aalborg Nærradio.

Han havde foreslået Fru Direktør Mogensen, at hun efter weekenden skulle spørge ude på sin arbejdsplads – hun var kontordame hos Jægerkorpset – om Korpset evt. kunne hjælpe ham med et par gutter, der kunne gå med ham ned i Store Bank og tale med hans bankrådgiver Brian Banker én gang til om at få den ekstra kassekredit, som han normalt altid fik i december måned, men ikke kunne få i år p.g.a. nogle grimme og ondskabsfulde artikler i avisen ”Knald&Fald” af journalisten Ole Bole, også kendt som Sprøjtekongen af sine kolleger?

….

Direktør Mogensen vågnede tidligt mandag morgen, fuld af energi, til endnu en snefyldt dag i Aalborg, og fik tændt for sit ynglingsmorgenprogram med morgenværterne Skovl & Busk i radio ANR.

Han blev altid i godt humør når han lyttede til de to yderst begavede og vittige og kloge og nærværende og altid nyskabende morgenværter. Der desværre kun sendte på hverdage.

Han satte kaffen over og vækkede blidt Fru Direktør Mogensen, som kyssede ham kærligt godmorgen og valsede ud på badeværelset iført sin julerøde silke-underkjole, som Direktør Mogensen havde givet hende i julegave sidste år.

Weekenden havde været afslappet og hyggelig, livet var godt, og Direktør Mogensen var klar!

Han snakkede over morgenkaffen med sin elskede hustru om, hvordan hun skulle spørge ude i Jægerkorpset, om de kunne hjælpe ham, så julegodterne kunne nå frem til danskerne før det var for sent.

De blev enige om, at Fru Direktør Mogensen nok gjorde bedst i simpelthen at gå direkte til chefen for Korpset himself og spørge om råd og dåd og hjælp.

Fru Direktør Mogensen tog af sted på arbejde og en time senere ringede hun – stakåndet og meget ophidset – og næsten råbte i telefonen, at Direktør Mogensen skulle komme ud i Korpset NU! Chefen ville tale med ham – og han ville hjælpe!

Direktør Mogensen havde aldrig kørt så stærkt på Thisted Landevej før, og et kvarter senere stod han ude hos Jægerkorpset, hvor han med det samme blev ledt ind på chefens kontor af sin hustru, som lukkede døren bag dem.

På kontoret befandt sig desuden to mænd, der lignede nogen der kunne rive bygningen ned og spise det meste af den imens.

Chef/Jægerkorps sagde uden yderligere indledning: ”Vi befinder os i en – for vort land – særdeles alvorlig situation.”

”Faktum”, råbte de to dræbermaskiner i kor, hvorefter de begge – samt Chef/Jægerkorps – nikkede synkront.

”Vi skal den Onde Brand Brøleme og Brodere Mig sikre danskerne deres grundlovssikrede julegodter i år”, fortsatte han.

”Faktum”, råbte de to Jægere i kor, og alle – nu inkl. Direktør Mogensen og hans hustru – nikkede kort.

Chefen sagde nu, med høj og klar kommandostemme, henvendt til sine to mænd:

”H & P, giv agt – Kraftig Meddelelse Følger: – I forskyder øjeblikkeligt og uden unødig tøven med direktør Mogensen til Store Bank og forklarer denne Brian Banker, at han har lyst til at yde den sædvanlige ekstra kassekredit i år ligesom i alle de foregående år.

I har tilladelse til at benytte D.I.B.’er, D.S.T.’er og en enkelt eller to moderate trusler overfor fjenden for at sikre missionens succes! Fordi vi kan!”

H & P råbte ”Faktum” og alle nikkede.

”Og det ved ALLE”, afsluttede Chef/Jægerkorps seancen og satte sig ned ved sit skrivebord igen.

Få minutter senere havde den pansrede firhjulstrækker kørt hen over dele af Aalborgs vejskiltning og andre småting, inkl. enkelte personbiler, og holdt foran Store Bank.

H & P kiggede på Direktør Mogensen, checkede med hinanden, at deres ure var af samme fabrikat, og gik med ekstremt lange skridt direkte ind i banken uden at åbne døren, fulgt af en løbende Direktør Mogensen, der efter bedste evne hoppede over de spredte dele af døren, som H & P ikke havde spist under gennemgangen….
=================================================================

Modtaget fra OC efter at jeg måtte gøre opmærksom på, at der ikke - som lovet - kom et afsnit af kalenderen idag, lørdag:

Sov sødt Hr. Direktør. Selv måtte jeg tage en skraber i sneen under det nøgne juletræ bag Store Bank. Årsagerne hertil var flere:
- Jeg havde støttet H med at synge for på "Når jeg ser et rødt flag smelde" over IPhone. Han var under indflydelse af såvel stærk juleøl som selskabet af en politisk officer fra Partiet i nat. Der var vist noget med, at tidligere samtaler mellem MirSec ude under træerne og direktøren for det hele hjemme på bryggeriet var blevet opsnappet og frigivet af Wikileak. Måske er opskriften på den gode juleøl eller - endnu værre - på de patenteredes julegodter i fare for at blive røbet! Dette syngeri for en tonedøv politiker fra røde skole gjorde mig træt, så jeg måtte blunde lidt på posten.
- Der var ikke ryddet sne foran banken her til morgen, så Direktøren samt H & P ville kunne komme tørskoet ind til samtalen om kreditten. Jeg brugte derfor skraberen flittigt. Ikke helt omsonst, for selv om banken ikke åbner, og direktøren nu sover sødt igen, så gav mit skraberi gevinst:
- 24 stk ølemballage af flasketypen, heraf 5 endnu med kapsel på,
- 36 stk konfektpapir, heraf 6 endnu med indhold. (oven i købet dem med små flasker i!)

Efter at have hjulpet dels med oprydning og dels har tømt al emballagen lusket jeg nu stille og roligt hjemover og skriver min rapport.

P.S.: Der meldes om en spøgelsesbilist på de nordjyske motorveje her til morgen. Rygter vil vide, at køretøjet er af kanetypen, samt at føreren havde hvidt skæg og rød næse. Hvis jeg støder ind i ham på min færd, vil jeg forhøre, om han kunne hjælpe med distribution af vor lækre konfekt her til jul. Al tanke om, at kanen også kunne anvendes til transport af de mange penge fra Store Bank, ligger mig fjern.

Tilbage til studiet - men ikke Skovmandens og Buens - som ikke evner at holde julestemningen oppe alle dage.
=====================

0 Comments:

Post a Comment

<< Home