Thursday, May 01, 2008

RHK: Legenden Christfort

Christfort er nævnt i adskillige andre indlæg, men her er et par små-historier og løse ender...

Han startede på DTU som ingeniør, men fattede hurtigt interesse for datalogi (takket være Ole, tror jeg), og begyndte derfor på DIKU, hvor han også klarede sig fantastisk. Samtidig lavede han lige et firma sammen med sin bror, som endte med at have en halv snes medarbejdere siddende i et hus i Rødovre. De lavede håndbårne terminaler til indtastning af data. Meget smart. Han kunne noget med elektronik.

Jeg skaffede ham faktisk hans første studenterjob, nemlig hos Statens Byggeforskningsinstitut (SBI), hvor han klarede sig rigtigt godt, og hvor chefen foreslog ham at lave sit eget firma så han kunne kræve lidt mere i løn for det aldeles fremragende arbejde han lavede.

Da han var færdig med studierne (inkl. en HD han lige snuppede ved siden af) blev han ansat i McKinsey, var et smut i Cape Town for dem, tog så et år på Harvard og ringede derpå og spurgte, om ikke jeg kunne få ham introduceret til nogle mennesker i Oracle. Det gjorde jeg, og hurtigt derefter var han Chief Technology Officer i Oracle Mobile, med fed, gammel, åben sølvgrå Mercedes og en fantastisk lejlighed i San Francisco.

Nu om dage lever han af at sælge vandingsanlæg eller sådan noget til vinavlere derovre. En driftig herre.

Bagmanden: "Christfort og hans tre senge på værelset... og hans romer-periode."

Bagmanden: "Christfort var vist også relateret til de tvillinger, som vi mødte i Tivoli engang - og Erecius udbrød noget i retning af "Ha, det er kun en far der kan sige sådan noget" (det var hendes meget ældre kæreste...)."

Bagmanden: "Der var jo også en god tur til Trysil (hvor der blev lavet meget mad forinden - og spist mange dåse-croissanter). Christfort var meget aktiv på den tur... - han sad og bjæffede hver gang Directore sagde noget... og så havde han sine udfordringer med at rense pejsen fordi da han var færdig kom der meget sne gennem skorstenen (forfra)."

Jeg kan tilføje, at Christfort også¨havde sin øl-periode. Da han flyttede ind på køkkenet og i lang tid derefter nægtede han at drikke øl. "Man bliver bøvet af øl" sagde han gang på gang. Indtil Ole Erecius en dag sagde til ham: "Hvordan kan du udtale om sådan noget, når du ikke selv har prøvet det?" Det måtte Christfort give ham ret i, og så fandt han ud af, at han faktisk godt kunne lide øl, og i det næste halve år drak han derfor, helt konsekvent som han jo var og er, flere øl end nogen anden på køkkenet.

Det var også Christfort der fandt på at sætte min Amstrad hjemmecomputer til det store lydanlæg på hans værelse, hvorefter de første, primitive PC-spil (Space Invaders, f.eks.) pludselig fik en HELT anden lyddimension. Faktisk kunne folk nede ved stoppestedet på Jagtvej høre det tydeligt, når vi havde døren til værelset åbent.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home