Thursday, May 01, 2008

RHK: Legenden Thorup

Jeg har tidligere beskrevet den samtidige ankomst til køkkenet af de tre genier Thorup, Christofort og Bagmanden (Søren Hansen). Men Thorup fortjener nogle selvstændige fodnoter (som vi så altid kan uddybe senere):

Bagmanden: "Ulrik Thorup brugte tørfisk (Angsalik?) i elevatoren, i baren og i elevatoren."

Bagmanden: "Ved en vild fest brækker Ulrik sig... ned ad vær 110 og udover altanerne ved 210 og 214..."

Bagmanden: "Da Ulrik så bliver ansat på Novo er han den sande direktør (cykler dog den lange vej...), og en dag under en køkkenmiddag (fortsættelse følger, må man håbe..."

Bagmanden: "Ulrik åbner en dør med sit armbåndsur... - eller rettere prøver.."

Bagmanden: "Ulrik havde altid 10-15 tekrus på sit værelse...."

Der var også engang, hvor jeg lærte Thorup database-sproget SQL på en nat. Jeg var flyttet fra kollegiet, men nu skulle det være. Jeg medbragte lidt lærebøger fra SDS, og så lærte jeg Thorup SQL mens vi med succes kom igennem en hel flaske Jack Daniels, som Thorup ovenikøbet puttede et lyserødt viskelæder ned i (som blev opløst helt) undervejs. Vi var meget kloge, da morgengryet kom - men Thorup arbejder altså den dag i dag i Oracle, og må formodes at have styr på SQL.

Han havde jo også det periodiske system hængende på indersiden af sin toiletdør, så han kunne lære det udenad.

Derudover var vi alle meget misundelige, når der ankom en slags Røde Kors nødhjælpspakker fra hans mor i Sønderborg. Dengang var der noget, der hed Fryseservice, eller lignende, og Thorups mor købte godt ind dér og sendte mad til den stakkels søn i København.

Han havde også nogle bindegale venner, hvoraf en af dem engang præsterede at trække kniv mod Ole Erecius. Stor fejl. Han pakkede den sammen igen.

Thorup var jo også opfinderen af diverse udrikkelige drinks, men det er behandlet under Tour de Chambre (TDC), inkl. "Nanortalik badehotel eller hvordan får vi stoppet den satans raket?", som vist ikke smagte specielt godt.

Han lavede skam også ølrand (meget husblas i øl indtil det kan stivne), og serverede det endda engang til en noget improviseret klaverkoncert, som han afholdt nede i festlokalet ved lobbyen. Jeg fik dér mulighed for at være med som med-musikant, idet jeg blev bedt om at knuse corn flakes i en tallerken rytmisk med en ske, mens Thorup spillede.

Han forsøgte sig også med snapserand (det er en hård opvækst de unge mennesker har i Sønderborg), men den kunne ingen spise.

Bagmanden: "Da jeg fyldte 20 gik vi i baren, bundede gl. dansk i store mængder - og
Ulrik Thorup brækkede sig voldsomt midt på gulvet midt i baren. Der findes et smukt foto af Thorup der har taget telefonen og så er faldet i søvn."

0 Comments:

Post a Comment

<< Home