Thursday, December 27, 2007

Nul-fejls-kultur - og fejlen ved en sådan :-)

Jeg var så heldig at være inviteret til en rundbordssamtale mellem fire politikere fra Folketinget og fem-seks erhvervsfolk fra sådan nogle småbikse som min egen (ca. 50 ansatte eller så) arrangeret af firmaet Rehfeld. Godt initiativ, iøvrigt.

På et tidspunkt siger Morten Østergaard fra de Radikale så, at vi her i Danmark lider under nul-fejls-kulturen. Specielt offentlige ledere burde kunne redegøre for mindst én fejl de har lavet i løbet af året, for ligesom at få lidt mere gang i nogle ting.

Det er altid en god ide at lade folk prøve forskellige ting og dumme sig undervejs. Det er uendeligt meget bedre end alternativet.

Men man må aldrig måle folk på det. Jeg er af den faste overbevisning, at man altid får den opførsel som man belønner. Man kan bare aldrig forudsige, hvad det præcist er, man belønner.

Som nu f.eks. én-fejlskultur eller hvad det nu skal hedde. Min gode ven Kaj kunne grinende fortælle mig, at en sådan havde man indført i hans ret amerikansk inspirerede virksomhed. Med det resultat, at nogle managers havde kontaktet ham og spurgt om han ikke lige havde et par fejl på lager, for de stod sgu' og manglede nogle stykker. Deres resultat så for perfekt ud, og de blev bl.a. målt på at have et par fejl om året.

Yes sir :-)).

0 Comments:

Post a Comment

<< Home