Saturday, August 16, 2008

Alkoholpolitik

Min med-direktør Lasse formulerende fra starten i år 2000 Miracles alkoholpolitik sådan her: "Der må aldrig mangle øl i køleskabet."

Se, dét er en ægte alkoholpolitik!

Nå, men jeg blev mindet om det, fordi en af vore gode venner, der arbejder hos en stor biks, gerne ville holde en reception en fredag eftermiddag i anledning af sin særdeles runde fødselsdag. Men nej, ingen alkohol i den store biks. Totalt forbudt.

Er folk blevet vanvittige? Er der afdelinger og mennesker, der hvert år bliver målt på at finde på nye forbud baseret på princippet "Lad os generalisere på en undtagelse" og generel mangel på tiltro til, at medarbejderne er ligeså fornuftige som de magnificiente ledere?

Nå, men hele den historie fik en af mine medarbejdere til at mindes en alkoholpolitik han havde oplevet et andet sted:

=============================================================================
Det minder mig om dengang XX’ ledelse besluttede en alkoholpolitik, med indbyggede undtagelser. En af undtagelserne var mærkedage, receptioner osv. Og hvem er det så lige der typisk kommer forbi en reception i arbejdstiden og fik et lille glas eller 2,3,4 . Rigtigt gættet: Det er den samme ledelse, som var meget bekymret for medarbejderne, og som derfor havde brug for nogle regler at slå medarbejderne oven i hovedet med.

Politikken fik aldrig den helt store opbakning blandt menige medarbejdere.
=============================================================================

Hvis der skulle være andre gode historier om alkoholpolitik (eller rettere: Alkoholforbud, som det jo oftest er), lytter jeg gerne :-)).

0 Comments:

Post a Comment

<< Home