Monday, May 12, 2008

Kogebog: Bordskik

Servietten (om det så bare er et stykke køkkenrulle) SKAL ligge i skødet/over låret, og må ALDRIG placeres på bordet. Hvis man forlader bordet for at gå på toilettet eller rejser sig for at holde tale, placeres servietten på stolen, let sammenfoldet.

At holde vinglas på stilken kan være meget fint, men det er ligeså godt blot at holde naturligt på glasset, dvs. om selve glasset lige over stilken. Ideen i gamle dage var, at hvis man holdt på stilken så varmede man ikke vinen op. Yeah right. Hold pænt, men lad være med at holde på stilken på en akavet måde og med fingrene strittende. Det ser mærkeligt ud.

Bestik placeres i "25 minutter i fem" position, når man ikke spiser. Lad være med at lade bestikket hvile på bordet, med mindre det er nødvendigt. Når man er færdig placeres bestikket samlet enten i klokken "halvfem" eller "seks". Det indikerer overfor tjenerne, at man er færdig. Alt andet indikerer, at man ønsker at fortsætte.

Løft ALTID armen fra bordet, når det skal puttes mad i munden. At spise af en gaffel eller ske, mens armen/albuen stadig rører ved bordet flytter spisningen over til at være ædning/skovling, og det ser bare ikke godt ud. Ligeledes skal man ikke sænke hovedet ned i tallerknen med mindre noget speciel mad fordrer det. Rank ryg.

Borddækning: Afhængig af formålet kan man vælge at have lys, blomster, dug og måske endda diverse ting fra skovbunden på bordet.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home