Thursday, January 04, 2007

Polterabend: Jesper (Flæske Klipnakke) og hans dobbelt-PA

Jesper og Pia (som min med-direktør Lasse og jeg også havde gået i folkeskoleklasse med) skulle giftes. Pia måtte nogle andre tage vare på. Opgaven for Ole og mig og de andre fra Køkken 2A var at sørge for, at Jesper fik en rigtig mindeværdig dag. Eller to.

Planen var yderst snedig, og den virkede: Jesper skulle have en dødssyg polterabend, der ville få hans tæer til at krumme sig i afsky - og så skulle han næste dag have den rigtige (og hyggelige).

Den første polterabend (PA) forløb helt som vi havde planlagt. Næsten.

Først gav vi ham pyjamas på, fordi han udtrykkeligt havde fortalt Pia og andre, at det var hans værste mareridt.

Så tog vi ind og spise på Apollo, hvor vi diskuterede lidt omkring priser og hvor store øl vi skulle have (kun én...), og alt det værste man kan forestille sig kan ske på sådan en aften.

Han fik også kuglen&kæden fra min første polterabend om benet, hvilket han blev virkelig sur over. Han lod kuglen falde gentagne gange ned på herretoilettes gulv inde på Apollo, indtil kuglen brækkede af ved svejsningen.

NB: Ole havde i sin tid sat Kuglen&Kæden sammen med svejseapparat: Noget jern til benet, et stykke kraftig jernkæde og en kuglestøderkugle på 9 kg, som han havde fået tilsendt med posten fra Silkeborg. Der hørte to hængelåse til, så man ikke så nemt kunne smutte uden om den. Typisk Ole. Han havde vist lånt svejseapparaturet af en smed i sin hjemby Holbæk.

Efter middagen gik vi så ud i byen for at finde et sted at få en øl. Vi havde ikke rigtigt lagt nogle planer (vi lod som om, ihvertfald), og én efter én faldt gutterne fra, fordi de skulle hjem, havde en lang dag imorgen, var trætte, skulle lave lektier, etc. Alt imens vi gik planløst rundt uden at kunne blive enige om, hvor vi skulle gå hen for at få en øl.

Jesper blev mere og mere stille, men sagde da pænt farvel til mig som en af de sidste. Så var der efterhånden kun ham og Ole.

Ole skulle også tidligt hjem. Han gav Jesper 300 kroner så han kunne komme hjem med en taxa til Havartivej i Holte.

Stor fejl.

Jesper var så trist på det tidspunkt, så han kørte til Park Café, drak alle pengene op og tog en taxa hjem uden penge - kanonfuld, faktisk dinglende beruset.

Han vækkede Pia midt om natten og hun måtte ud og finde en check. Hans håndskrift på checken var ulæselig i det ekstreme, men chaufføren fik sine penge og Jesper faldt i en meget tung alkohol-agtig søvn.

Så han var meget træt da vi vækkede han næste dag kl 7 om morgenen med ordene: "Velkommen til din RIGTIGE polterabend, Jesper". Han måtte lige ud og kaste op nogle gange og tumle lidt rundt, men så havde vi iøvrigt en glimrende dag med bueskydning, lån af en hel svømmehal på Vridsløselille skole, og en hyggelig aften...

Pia sagde senere, at hun den dag fik en meget gladere Jesper hjem :-).

3 Comments:

Blogger Ole Erecius said...

Et vigtigt element var, at der ikke kom ret mange og en stor del af disse få meldte fra fordi de var "trætte" eller "ikke rigtigt kunne overskue det" eller tilsvarende indlysende platte undskyldninger.

Kuglen: Havde Bagmanden købt i Jylland. Jeg købte kæden og en smed her i holbæk lavede selve "båndet" med mulighed for at låse med 2 låse.

Kuglen blev svejset på kæden på et automobilværksted på Frederiksundsvej - de brugte CO2 svejsning hvilket er velegnet til pladearbejde, men ikke store jernklumper.

Vi havde lagt een plan - nemlig reservation af eet billiardbord på et værtshus. Meget symbolsk for situationen (og vores liv i almindelighed) fejlede denne plan så vi faktisk ikke engang havde denne reservation, men måtte vente længe på at få bordet.

Da Jesper kom hjem skrev han en check til taxa-chaufføren, som imidlertid nægtede at modtage den da han påstod (pedant!) man ikke kunne læse den. Jesper måtte vække Pia, som skrev en NY check. Ved en senere lejlighed fik vi forevist checken (vistnok indsat i et fotoalbum). Taxa-chaufføren havde ret.

Pia nåede at blive meget nervøs for Ole havde ringet kl. 23 og fortalt at Jesper var på vej så faktisk var det store søge-hold parat da Jesper endeligt lavede sin krypterede check.

Du mener vel død-lignende og ikke alkohol-agtig?

... en hyggelig aften hos Henrik på Vesterbro hvor vi udover en god middag legede den den gamle "jeg har aldrig været i Kina" leg hvor alle der ikke har været i Kina skal rejse sig og fortælle hvorfor de ikke har været i Kina. Legen har en tendens til hurtigt at komme til at handle om hvem der ikke har haft samleje med 63-årige kvinder, vendt plader på grammofonen mens man tager kæresten bagfra og lignende emner.

2:52 AM  
Blogger Ole Erecius said...

Pointen med "Jeg har aldrig været i Kina" legen er naturligvis at det er ret sjovt at sige "Jeg har aldrig haft sex med en kvinde over 60 år" og så se een i flokken rejse sig og fortælle om det (vi var jo ikke gamle bitre mænd den gang (kun bitre).

Tilsvarende ubehageligt er det naturligvis for en person at sige "Jeg har aldrig haft analsex" og så se alle andre i lokalet rejse sig.

Og ovenstående er naturligvis kun illustrative eksempler, som intet har med Jespers polterabend at gøre ...

1:49 PM  
Blogger Claus said...

Det er også nogle gange fedt med et sjovt polterabend. Et polteraben må godt være lidt pinligt, men samtidig er det rart hvis det er sjovt for alle :-)

6:52 AM  

Post a Comment

<< Home