Monday, March 02, 2009

Politiet laver intet, del 3: Nørrebro, bandekrig... og udrykninger

Der er sgu' udkommet en bog, der hævder, at 1) kriminaliteten faktisk ikke er så høj herhjemme, 2) Politiet gør meget ud af at signalere at de har enormt travlt... og man må gå ud fra, at bogen så konkluderer det samme som jeg som privatperson konkluderede for nogle år siden: Politiet lavet intet, for de har ingen opgaver.

Nå, men den smule konflikt der er lige nu mellem banderne (HA og indvandrerne) understreger bare, at vi ikke har det Politi vi fortjener.

De insisterer jo på at fortsætte med at arbejde som de altid har gjort, dvs. at de rykker ud i deres politivogne når folk ringer og tilkalder dem (og tit gør de ikke engang dét, hvad jeg jo også selv har konstateret et par gange i mit liv).

Men man kan ikke høre eller se noget som helst inde i en bil. Man skal ud og GÅ på sine flade fødder og stoppe alle de små ting i opløbet, så de aldrig bliver til store ting. Og det har vores Politi konsekvent nægtet i de sidste 20-30 år.

I virkeligheden har vi brug for LANGT færre strissere, hvis de bare gad at GÅ RUNDT i gadebilledet i stedet for at sidde og vente på, at vi - borgerne - ringede og sagde til dem, at nu var der sgu' sket noget alvorligt.

Det er utroligt svært at være præventiv, hvis man nægter at gå rundt i gaderne og istedet venter på, at kriminaliteten ER begået - og så ovenikøbet ofte stiller spørgsmålstegn (fra den trygge kommandobunker) ved, hvorvidt han eller hende der ringer nu også reelt har brug for hjælp.

Jeg har kendskab til en strisser, der kom i seriøse vanskeligheder under en anholdelse og ikke kunne få alarmcentralen til at sende en ambulance, også selvom han forklarede at han var strisser og vidste hvad han talte om. Så er vi meget længere ude end vi burde være.

Når man går rundt i storbyer i USA står der altid en "cruiser" med nogle strissere lænet op ad den på gågaderne. De står bare der og står. En enkelt gang i Denver har jeg set dem tage sig af en gut, der prøvede at bøffe noget fra en forretning. Han havde fire strissere over sig i de næste par timer og de havde rigtig god tid med at få skrevet ham op, forhørt ham, osv.

Og når man tager sig af alle de små ting hele tiden, så sker de store ting sjældent. Teoriet bag hedder enten "Nul-tolerance" (zero tolerance) eller "Broken Window" afhængig af, hvem man snakker med.

Men det gider det danske politi ganske simpelt ikke. Og så længe de ikke gider dét sker der nok heller ingen forbedringer i deres måde at håndtere kriminalitet på.

Noget helt andet er jo så, at det danske politi kraftigt frabeder sig, at folk selv gør noget ved tingene.... samtidig med, at de overlader borgerne til sig selv :-).

Jeg synes faktisk det er ekstremt fedt og påskønnelsesværdigt, når borgere blander sig og prøver at forhindre kriminalitet - men politiets reaktion er HVER gang, at dét vil de kraftigt fraråde andre at gøre - der kan jo let ske noget, folk kunne komme til skade, det er en politiopgave, osv osv osv.

De reagerer fuldstændigt ligesom andre monopoler, der pludselig bliver truet på deres fede særstatus. Private vagtværn, selvtægt fra borgernes side og borgere, der bare griber ind ved den mindste anledning... alt det er sgu' da NØDVENDIGT, når Politiet ikke selv gider at ændre deres måde at agere på.

Og jeg kan ikke tro jeg er den eneste i landet, der er TRÆT TRÆT TRÆT af at høre Politiet skyde skylden på Politireformen. Hvorfor i Alverden skulle den være skyld i noget som helst? Der er stadig en utrolig masse strissere i Danmark, der er stadig utroligt lidt kriminalitet - og vi har stadig ingen betjente på gaden, der bare gider at gå rundt. Det har da intet med reformen at gøre.

Og tag så lige at lær vore politibetjente, at de har et fedt liv med meget meget gode afspadseringsregler og overarbejdsbestemmelser - så deres fagforening burde måske ikke have så meget magt at de kan insistere på, at alle betjente skal indkvarteres på eneværelser på hoteller, når der er topmøder mv. Hvad Fanden er det for noget svineri med deres kunders penge? Hvorfor i Alverden kan de ikke indkvarteres på kaserner eller vandrehjem i de par dage sådan et topmøde varer? Det synes jeg er dybt forargeligt.

Jeg vil slutte med en "sjov" detalje: Kriminalpolitiet rundt omkring i landet har fået diskret besked om ikke at starte alt for meget nyt op i 2009 - for der kommer jo en masse afspadsering i forbindelse med Klimatopmødet 30/11 til 12/12. Vauw! I begyndelsen af året får de besked på ikke at arbejde alt for hårdt resten af året - for der kommer jo en periode på 14 dage, hvor de skal arbejde - ikke overarbejde, bare arbejde - i København og omegn.

Der er bare noget helt galt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home