Wednesday, March 18, 2009

Vi er nu et vækstfirma :).

Der kom et brev idag stilet til Mads Nørgaard, Miracle. Det var fra Ernst & Ung, og det indeholdt en tyk ting med titlen "Benchmark af det kommunale vækstmiljø - entrepreneurship i Danmark 2008".

Nå, jeg bladrede igennem luderbladet, som fra starten åbenbart havde konkluderet (mod betaling), at Ballerup var Årets Kommune indenfor entre... enter... ja, I ved hvad jeg mener.

Nå, men eftersom jeg ikke har andet at lave bladrede jeg hele skidtet igennem og på side 38 var overskriften:

"Case: Ballerup Kommune + Miracle A/S"

Der står først halvanden side om, hvor fantastisk en kommune Ballerup er (knap 50.000 indbyggere, 40.000 arbejdspladser, 6.000 kommunalt ansatte - sikkert inkluderet i de 40.000 - osv.). Og så står der pludselig på side 39:

"... sige ja til den rigtige type erhverv.... lykkedes ... at tiltrække en lang række interessante.... Danmarks svar på Silicon Valley... stor klynge af it-virksomheder, som er kommet ud på den anden side af it-boblen, og som oplever stor vækst. En række af disse virksomheder har således arbejdet sig ind på Ernst & Young's liste over vækstvirksomheder - en af dem er Miracle A/S, som ejes og ledes af Mogens Nørgaard, der på virksomhedens hjemmeside omtales om it-branchens enfant terrible.

Miracle er en af landets førende virksomheder inden for database-centriske platforme. Virksomheden er kendt for sin evne til at redde systemer og databaser, hvor andre har måttet give op. Mogens Nørgaard startede virksomheden i sin garage sammen med barndomsvennen Lasse Christensen tilbage i 2000. Han er således et eksempel på en entreprenør, der - i bogstaveligste forstand - har startet virksomhed der, hvor han bor.

Da virksomheden voksede sig for stor til garagen i Måløv, var det oplagt at flytte til større lokaler i Ballerups it-klynge. - Dybest set handlede det om at finde et sted, hvor der var plads nok til os, forklarer MADS Nørgaard, som beskriver området som et stort industriområde, der egentlig ikke er særligt indbydende, men som har en god infrastruktur. - Og så er det selvfølgelig et plus, at de andre it-virksomheder er tæt på, hvis man skal mødes med dem, tilføjer han. Mads Nørgaard har ikke haft den store brug for kommunen i vækstforløbet. - Vi blev da mødt med en god og pragmatisk holdning fra kommunen, da vi startede virksomheden. og ellers har kommunen bare gjort det, som var bedst for os - nemlig ladet os vækste i fred, siger Mogens Nørgaard."

Fantastisk.

Venlig hilsen,

Mads.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home