Friday, December 08, 2006

CRN 14: Man er aldrig blevet fyret

Man er aldrig blevet fyret

I rigtigt gamle dage sagde man i IT-verdenen, at man ikke blev fyret for at vælge IBM.

Det var måske klodset, gammeldags, krævende og besværlig teknologi sammenlignet med konkurrenternes. Til gengæld var det meget dyrt.

Det gjorde det jo helt naturligt til det sikre valg. Man havde en bedre fornemmelse i maven når firmaets direktør og IBM-sælgeren var ens klædte i pæne, mørke jakkesæt og al det der brok og klage fra IT-freaks nede i kølerummet (serverrummet) blev til noget næppe hørbart baggrundsstøj. Ro på.

Man blev ikke fyret for at vælge IBM.

Så kom den ene revolution efter den anden. Bølge efter bølge af nye teknologier skyllede ind over os. PC’ere, Windows, netværk, relationsdatabaser, Internet, Java, XML, Linux... Det blev bare ved.

Hvad skal man gøre som IT-chef? Skal man kaste al forsigtighed overbord og gå efter ’the latest and greatest’? Skal man sikre stabilitet og forudsigelighed mere end noget andet, og blive på den gamle platform, der (efterhånden) fungerer helt perfekt?

En overgang så det ud til, at det sikre valg simpelthen var at læne sig op ad Microsoft. De var så dominerende, så store – og til dels også visionære – at alle kunne forstå, at man satsede 100% på en Microsoft-stak.

Der var problemer med sikkerhed, med Microsofts tendens til at fiddle med standarder for at gøre dem en anelse – kun en anelse – proprietære, og med high-end ydelse. Priserne får også et nøk opad med jævne mellemrum. Lock-in koster.

Man blev ikke fyret for at vælge Microsoft.

Nu siger IBM, Sun, Oracle og en masse andre, at Linux er vejen frem. Intel er bagud i forhold til AMD. De gamle UNIX’er dør. Novell gør fantastiske ting med directory-koordinering (og de andre gør ikke). Microsofts håndtering af ERP kan gøre mennesker usikre. SAP vil gerne købes af Microsoft eller Oracle. Oracle har købt en masse firmaer.

Hvad skal man nu vælge for ikke at blive fyret?

Vi må indse, at al forretning – langsomt eller hurtigt – vil bevæge sig mod at ting skal ske i realtime. I en sådan verden vil strategi blive afløst af taktik, som vil blive afløst af højt beredskab bestående af et netværk af venner og bekendte, som man kan kalde på, når krisen rammer (igen og igen, hurtigere og hurtigere).

Det er ikke for de bange og de tøvende og de svage. De gamle drenges netværk kan ikke længere beskytte en IT-chef mod fyring ved at hjælpe ham med sikre (og dyre og dårlige) IT-valg. Hvis man er bange for at blive fyret vil man blive det.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home