Friday, December 23, 2005

Klummeskriverier

I de sidste 21 eller 22 numre af Computer Reseller News (www.crn.dk) har jeg haft en klumme. Da CRN udkommer hver 14. dag er det blevet til klummeskriveri i næsten et halvt år, og det har været sjovt.

I må ikke tro, at man som klummeskriver får nogensomhelst reaktioner fra læserne. Det er tilfældigt, om en af vennerne indenfor IT sådan rent tilfældigt nævner, at han så dit skriveri i sidste uge.

Når jeg spørger journalisterne jeg kender, så er mønstret det samme. Mange læser det du skriver, ingen fortæller dig, at de har set det.

Derfor har jeg længe haft den grundlæggende filosofi vedr presse-skriverier, at:

1. Ingen ser det du har skrevet.
2. De meget få, der ser det, bemærker ikke, at det faktisk er dig.
3. De meget, meget få, der ser, at det faktisk er dig, glemmer det hele med det samme.

Men jeg er i den sidste tid blevet belært om, at jeg muligvis har taget fejl...

* En del af mine venner og kontakter fortæller mig, at de altid læser klummen i CRN som det første. Det bekræfter noget, som en journalist på Computer World fortalte mig, nemlig at faste klummer altid er det første der læses i en avis eller et blad.

* Når jeg skriver kommentarer til artikler på ComputerWorld.dk får jeg masser af reaktioner, og jeg får dem hurtigt. Jeg har været ude for at skrive en satirisk bemærkning og få en mail 10 minutter efter publiceringen fra en leverandør af en ydelse jeg havde gjort grin med.

Her er nogle kommentarer jeg har skrevet på CW online for nyligt. Og de de er blevet set!

http://www.computerworld.dk/debat/393
http://www.computerworld.dk/debat/345
http://www.computerworld.dk/debat/342

Nå, men det kunne se ud som on jeg skal til at skrive klummer i Computer World i det nye år, startende med uge 2. Det synes jeg er fedt. Computer World læses naturligvis af flere end CRN, fordi CRN er et blad, der udelukkende henvender sig til partner-kanalen, mens CW er til IT-branchen generelt.

Det skal blive sjovt at skrive i CW. Det skal være klummer på 800 ord, hvor CRN-klummerne typisk burde være på 3-400 ord (jeg overskrider det altid), og emnerne kan være meget brede sålænge det har noget med samfundet, IT og den slags ting at gøre.

Saturday, December 17, 2005

Velkommen

Velkommen til min (danske) blog. Jeg har i nogen tid skrevet lidt på en Oracle-relateret blog på engelsk (WeDoNotUseBlogs), men under en vandretur idag med barnevognen blev jeg enig med mig selv om, at jeg gerne ville have et sted, hvor jeg kunne skrive om alt muligt på dansk, også alt det, der ikke har med databaser og IT at gøre.

Venlig hilsen,

Mogens